R-lax

Ne-am mutat!

Veti fi redirectionati in 6 secunde. Daca nu, vizitati
http://r-lax.com



Originea narghilelei se pierde pe taramurile Indiei de nord-vest la granita cu Pakistan, iar varsta depaseste o mie de ani. La inceput constructia narghilelei era primitiva avand la baza nuca de cocos si un tub atasat acesteia. Erau destinate fumatului opiumului si hasisului.Istoria narghilelei se continua cu calatoria sa prin Imperiul Persan care includea la acea vreme: Pakistan, Afganistan, o mare parte din Asia Mica si regiuni din nordul Africii. In aceasta calatorie narghileaua a capatat savoarea data de o specie deosebita de tutun negru Iranian, cultivat pana in zilele noastre.Acest tutun este umezit si impachetat in capatul de ceramica deasupra caruia se aseza direct carbuni pentru ai da o aroma puternica. Narghilele create in Imperiul Persan sunt inca confectionate manual din lemn, in diverse forme.
Cand narghileaua a patruns in Imperiul Otoman acum 500 de ani, s-a bucurat de o mare popularitate in special in randul oamenilor bogati si intelectualilor. Din aceasta cauza narghileaua clasica a suferit schimbari atat in forma cat si in marime apropiinduse de forma cunoscuta azi. Alama si sticla au inlocuit lemnul iar mozaicul si pictura au devenit elemente estetice.
Tutunul folosit astazi la narghilea este o combinatie de tutun, molasa din miere si fructe uscate. Fumul este filtrat prin apa rece ca gheata pentru a da o consistenta fumului.
Trecutul marcat de fumatul opiului si hasisului au adus o imagine negativa narghilelei din zilele noastre. Incet dar sigur societatea accepta narghileaua ca pe o pipa pentru tutun si ca nu ca un mod de a fuma droguri.

R-lax Blog

3 comentarii:

Anonim spunea...

vreau mai mult

Anonim spunea...

ce vrei sa faca si cartofi prajitzi?

Cristi on 22 aprilie 2010 la 19:35 spunea...

Nimic nu se compara cu o narghilea bine preparata...

Trimiteți un comentariu

 

R-lax © Copyright 2008-2012 r-lax.blogspot.com